Leonora Hair Artist : hotspot for hair and beauty lovers

“Draai je eens om”, maant m'n vriend me aan wanneer ik van een namiddag bij Leonora Hair Artist in Wemmel thuis kom. “Wauw, je haar heeft er nog nooit zo mooi uitgezien!” Een binnenkomer van formaat! Zeker als je als beautyjournalist een tiental (nieuwe) kappers/coloristen per jaar uittest en dat al meer dan vijftien jaar lang. Zou het zijn? Is Leonora Hair Artist het beste kapsalon van ons land?

Er heerst een dynamische drukte wanneer we bij Leonora Hair Artist de deur openen. Veel twentysomethings, enkele fashionista's van midden dertig, een moeder met haar tienerdochter en wat verder een dame van ruim zestig. De meesten zijn drukdoende op hun smartphone; de oudere dame zit met haar neus verdiept in een tijdschrift. Ze wacht op een manicure met semi-permanente gellak van ProNails. Want manicures en medische pedicures doen ze hier ook. Leonora Hair Artist is immers meer dan een kapsalon.

Het is een ware beautyhotspot die inspeelt op de veeleisende klant die het steeds drukker heeft. “Bij ons kan je in één keer jouw haren én nagels laten doen”, zo vertelt zaakvoerster Leonora Isufi. Hoe dat in zijn werk gaat, zullen we niet veel later zelf aan den lijve ondervinden.

Powergirls
Leonora, een Belgische met Albanese roots, is pas 25 jaar oud maar een echte powergirl. Nog maar vier dagen geleden is ze bevallen van een zoontje Eden, of ze staat op deze vrijdagnamiddag alweer mee te draaien in haar kapsalon. Daar kunnen we alleen maar bewondering voor hebben! Ondanks het feit dat er buiten een ware hittegolf heerst (wie trekt er dan naar de kapper?) en Leonora vier kapsters, een schoonheidsspecialiste en een stagiaire aan de gang heeft, is het ontzettend druk en gezellig.

LEER MEER