Leonora Hair Artist : hotspot for hair and beauty lovers

 
Echos_coiffure-magazine-Leonora-Hair-Artist-fauteuil-coupe.jpg

“Draai je eens om”, maant m'n vriend me aan wanneer ik van een namiddag bij Leonora Hair Artist in Wemmel thuis kom. “Wauw, je haar heeft er nog nooit zo mooi uitgezien!” Een binnenkomer van formaat! Zeker als je als beautyjournalist een tiental (nieuwe) kappers/coloristen per jaar uittest en dat al meer dan vijftien jaar lang. Zou het zijn? Is Leonora Hair Artist het beste kapsalon van ons land?


Echos_coiffure-magazine-Leonora-Hair-Artist--coin-shampoing.jpg

Er heerst een dynamische drukte wanneer we bij Leonora Hair Artist de deur openen. Veel twentysomethings, enkele fashionista's van midden dertig, een moeder met haar tienerdochter en wat verder een dame van ruim zestig. De meesten zijn drukdoende op hun smartphone; de oudere dame zit met haar neus verdiept in een tijdschrift. Ze wacht op een manicure met semi-permanente gellak van ProNails. Want manicures en medische pedicures doen ze hier ook. Leonora Hair Artist is immers meer dan een kapsalon. Het is een ware beautyhotspot die inspeelt op de veeleisende klant die het steeds drukker heeft. “Bij ons kan je in één keer jouw haren én nagels laten doen”, zo vertelt zaakvoerster Leonora Isufi. Hoe dat in zijn werk gaat, zullen we niet veel later zelf aan den lijve ondervinden.

Powergirls

Leonora, een Belgische met Albanese roots, is pas 25 jaar oud maar een echte powergirl. Nog maar vier dagen geleden is ze bevallen van een zoontje Eden, of ze staat op deze vrijdagnamiddag alweer mee te draaien in haar kapsalon. Daar kunnen we alleen maar bewondering voor hebben! Ondanks het feit dat er buiten een ware hittegolf heerst (wie trekt er dan naar de kapper?) en Leonora vier kapsters, een schoonheidsspecialiste en een stagiaire aan de gang heeft, is het ontzettend druk en gezellig. De hippe muziek op de achtergrond zal de komende uren zo goed blijken dat we enkele keren Shazam inschakelen. 'Don't Worry' van Madcon Feat. Ray Dalton' schalt er volgens de app uit de speakers. Wij maken ons geen zorgen; alleen af en toe over het eindresultaat van onze haarkleur.

Goed geluisterd

Bij Leonora komen acht op de tien klanten voor een kleurtransformatie. Ook weliswaar een minderheid mannen heeft reeds de weg naar dit topadresje gevonden. Begin april verhuisde Leonora van haar kapsalon in Laken naar een prachtig kapsalon van 80m2 in Wemmel ingericht door JJMaes. Dit om haar uitdijende cliënteel nog beter van dienst te kunnen zijn. Leonora's haartransformaties voor/na zijn zo geslaagd dat de resultaten zich als een lopend vuurtje via sociale netwerken verspreidden en dat bracht veel nieuwe klanten met zich mee. Instagram influencers als

limaswardrobe, mimiarr, aurelaskandaj, silentjill, jennatp, ambrefriedmann, ... laten zich in dit salon maar al te graag een nieuwe kleur aanmeten. Ook wij laten onze haarkleur onder handen nemen en hoewel we ze eigenlijk niet donkerder of lichter willen... niet roder en zeker niet zwarter... heeft de coloriste van dienst daar toch haar eigen mening over. Ze luistert aandachtig naar onze wensen en antwoordt dan kordaat: “dat strogele effect gaan we toch proberen weghalen.” Ik knik. En dan luistert ze weer naar mijn verwachtingen: “vooral de mèchen doortrekken in de uitgroei, aub.” De coloriste is akkoord. “Maar we gaan ook achteraan enkele mèchen toevoegen.” Ze haalt een spiegel tevoorschijn en toont me het grote zwarte vlak achter op mijn hoofd. Let's go for it!

Kwaliteit vraagt tijd

Een kleurservice in twee delen, krijgen we. Eerst bedekt één van de coloristen onze grijze haaruitgroei met Inoa, de ammoniakvrije, ongeparfumeerde haarkleuring van L'Oréal Professionnel. Vervolgens wast ze en droogt ze onze haren. Dan is het de beurt aan een andere coloriste die onze mèchen kleurt. Tegelijkertijd neemt schoonheidsspecialiste Filloretta mijn teennagels onder handen. Ze knipt de nagels korter, duwt de nagelriemen achteruit en tooit ze in de kleur van mijn keuze: oranjeroze. Na de shampoo en de verzorging krijgen we nog een hydraterend haarmasker met Chroma Riche van Kérastase om de haren goed te hydrateren en extra glans te geven. “Wij verzorgen steevast na elke kleurservice de haren in functie van de gevoeligheid van de haren om zo een mooi totaalresultaat te bekomen.” Onze haarservice wordt afgesloten met een 'coulage' die de kleur uniformiseert, ongewenste reflecties weghaalt maar de haren een mooi blondbeige aspect geeft. Net geen vijf uur later zijn we klaar. En het is niet dat we hebben moeten aanschuiven. Neen, ofwel waren de producten aan het inwerken ofwel waren de kapster effectief met ons bezig. Het resultaat is er natuurlijk naar!

Leonora Hair Artist
De Limburg Stirumlaan 92, 1780 Wemmel,
Tel. 02-675.52.22

Echos_coiffure-magazine-Leonora-Hair-Artist--coin-shampoing-02.jpg

Anja Van Der Borght


 


 
découverteAnja van der Borght